onsdag 16 april 2014

Besök på onsdagen

I morse var jag och hälsade på i Hjortryd hos Ellinor och Gunilla. Jag tittade på Vina, som numera är ägd av Gunilla och hälsade även på Demba och hennes nya ägare Helene, de har nyligen flyttat dit.

Vina köpte vi när vi flyttade till Sjögården för 16 år sedan, hon har fått 7 föl här, några finns fortfarande kvar på gården, Japra, Kastor och Lómvía. Alla Vinas avkommor är talangfulla och lätta att rida in med bra gångarter, bara Japra är fyrgångare. Vinas pappa var en mkt framgångrik VMhäst under flera mästerskap, stationerad i Tyskland. Jag har tom sett honom live i Holland men kommer ej ihåg vilket år. Han heter Kolskeggur frá Asmundarstödum. Gunilla tog över Vina för några år sen och hennes ambition är att Vina ska bli minst 34 år, hon är 20 nu!!!

 


Demba föddes en sommardag då det regnade småspik, därav namnet som betyder ngt däråt.
Vi sålde henne för kanske 5 år sedan, hon har blivit såld igen o nu hamnat ganska nära oss. Kul! Hennes nya ägare verkar vara klok och omsorgsfull!
Demba är ganska liten med massor med energi och fina tölt och travsteg! Hon är e Landi frá Södra Skördugili, en äldre så vacker fuxhingst, ue en mkt vacker fux som fanns på Stenholmen då jag blev fast i islandsvärlden, Funi frá Skala. Han hamnade senare i Tyskland, varför kommer alla dit?Båda stona är fuxar med helt olika färg och uttryck men ändå märkligt lika! Se här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar